BUDAPEST. Két héttel később kapta kézhez a kollégiumi és gólyatábori jelentkező lapot Kováts Ádám, így kis híján lemaradt a gólyatáborról, és kollégiumi jelentkezésével is elkésett. A fővárosi diáknak így kétszer annyiba kerül majd a lakhatás Szegeden, mégis hiába kérne a postától kártérítést, az nem vállal kártérítési felelősséget a késedelmes küldemény miatt.

Nem hozott levelet a posta
Nem hozott levelet a posta

Kováts Ádám sikeresen felvételizett a szegedi egyetemre, és türelmetlenül várta, hogy megkapja a dokumentumokat az egyetemtől. Augusztus elején elfogyott a türelme. Felhívta az intézményt, mert nem akart kifutni az időből. Ott közölték, hogy már rég postázták a papírokat, de a biztonság kedvéért újra feladják azokat, immár ajánlva.
- Az első levél közel két héttel a feladás után érkezett meg, de az ajánlott is utazott vagy öt napot - mondja fejét csóválva a fiú, aki a megcsúszott kézbesítések miatt lemaradt a kedvezményes díjért igénybe vehető kollégiumi szobáról. - Az albérlet tízezer forinttal több lesz havonta - panaszolta csalódottan a leendő hallgató. Valamelyest vigasztalja, de messze nem kárpótolja az, hogy a Szegedi Hallgatói Önkormányzat az utolsó pillanatban mégis el tudta intézni a gólyatáboron való részvételét. Elfogadták a késés indokát: nem kapta meg a levelet.
A Magyar Posta Zrt a BorsOnline kérdése nyomán vizsgálatot indított az ügyben. Elmondták: a postai dokumentációk szerint a jelzés nélkül feladott levelet a 6. munkanapon, míg az elsőbbségit a feladást követő első munkanapon kézbesítették. Igaz, mindkét esetben beleesett egy-egy hétvége, és kimutatásuk nem egyezik az egyetemista tapasztalataival, amire azt a magyarázatot adták, hogy sem az elsőbbségi, sem a jelzés nélkül feladott levelet nem kézhez adják, hanem csak bedobják a postaládába. Emellett hangsúlyozták: az időgarantált postai szolgáltatások kivételével nem felelnek a késedelmes teljesítésből eredő károkért.

Comments

Leave a Reply