Dobó Kata

Foglalkozás
színész

Dobó Kata portrait

Született
1974. febr. 25.

Névnap
November 25.

Születési hely
Győr

Haja
vörös

Szeme
zöld

Magasság
169 cm

Súly
49 kg

Családi állapot:
elvált

Csillagjegye
halak

Tudta-e

Kedvenc virága: pipacs, tulipán, búzavirág.
Kedvenc étele: mákos tészta és a mákos sütemények.
Kedvenc színe: fekete, szürke és a tengerkék, világoszöld.
Kedvenc időtöltése: jógázás, olvasás, mozi, futás, snowbord.
Jellemző tulajdonságai: érzékeny, álmodozó, segítőkész, harmóniára törekvő.
Alapok: A színészmesterség alapjait a Színművészeti Főiskolán rakta le. Kétszer halasztott, végül csak az első évfolyamot végezte el, majd az Egyesült Államokba utazott. Jelenleg Hollywoodban tanul színészmesterséget.
Babona: Ha visszalép a lakásba, mert ott felejtett valamit, pár pillanatra leül. A fekete macskától azonban nem fél, a péntek 13. pedig a kabalanapjai közé tartozik.
Gyerek: "Három csintalan srácot szeretnék. Néha elérzékenyülök, amikor kisbabát látok, és azt mondom, minden mindegy, csak gyermekem legyen."
Házasság: A miniszter félrelép forgatása közben ment férjhez, de házassága rövid ideig tartott. "Sikertelen házasságom ráébresztett arra, hogy a házassághoz tolerancia és szeretet kell. Összeházasodni csak azzal lehet, akinek ismerjük és elfogadjuk a gyengéit is."
Hollywood: "A környéken hemzsegnek a szebbnél szebb lányok, és mindenki arról álmodik, hogy sztár lesz. A valóságban ez csak igen keveseknek sikerül. Vallom, hogy ezek a dolgok a szerencsén is múlnak. De a rengeteg munka és tanulás sem kerülhető el."
Hospice: "Ez a mozgalom nálunk még gyerekcipőben jár. Gyógyíthatatlan rákbetegek gondozásával foglalkozó szervezetről van szó, akiknek támogatásra van szükségük, hogy egyre nagyobb számú beteget el tudjanak látni. Valószínűleg mindenki találkozott már ilyen problémával vagy ismer valakit, aki igen. Ez pedig elég ahhoz, hogy ne fordítsuk el a fejünket. Én ennek a szervezetnek a támogatója vagyok. Sajnos személyes indíttatásból: a nagymamám rákban halt meg."
Modellpálya: Tizenhat éves koráig rút, jelentéktelen békának érezte magát. "Azért is mentem el modellnek, hogy bebizonyítsam magamnak, meg tudom csinálni." Nem csak itthon, Németországban is keresett modell lett.
Sport: Jóga vagy futás. "Szükségem van rá, hogy minden reggel sportoljak. Kedvencem a snowbord, de az inkább kikapcsolódás és nem napi rutin. A görkorit viszont nem szeretem. Hónapokon keresztül, amíg Montrealban forgattuk a Rollerball-t, napi öt-hat órát koriztunk. Azt hiszem, ez az a sport, amiből az elkövetkező tíz évre teljesítettem a tervet."
Sztárság: "Inkább sokszínű, jó színésznő szeretnék lenni, mint sztár. Persze az is nagyszerű, ha a kettő találkozik, de a minőség számít. A szerencsén és rajtam múlik, mi lesz belőlem. A legtöbbet fogom kihozni magamból, maximalista vagyok."
Tanulás: "A gimnázium után nem tanultam rögtön tovább, két évvel később pedig már kiestem a dologból, és ha jobban belegondolok, már más érdekelt. A tanulás most is meghatározó az életemben. Rendszeresen járok színészmesterség órára, a folyamatos angoltanulásról nem is beszélve."

Szerepet vállalt a következő filmekben:

 • Éretlenek (1995),
 • A miniszter félrelép (1997),
 • Ámbár tanár úr (1998),
 • 15 perc hírnév (2000),
 • Amerikai rapszódia (2001),
 • Rollerball
 • Könyörtelen játék (2002),
 • Európa Expressz (1999),
 • Out for a Kill (2003),
 • Detention (2003),
 • Csak szex és más semmi (2005),
 • Szabadság, szerelem (2006),
 • Elemi ösztön 2. (2006),
 • Blood and Chocolate (2007),
 • Madness Is Catching (2007)

Comments

3 Responses to “Dobó Kata”

 1. A nap szépe: Dobó Kata : OSZK on January 28th, 2008 5:42 am

  […] Dobó Kata […]

 2. Dobó Kata szakított! : OSZK on May 29th, 2008 10:23 am

  […] Dobó Kata […]

 3. atila68 on April 1st, 2011 6:34 pm

  15 perc hírnév… ahm!
  Kétszer kellett megnéznem a filmet, mire rájöttem, hogy az a csehszlovák kozmetikus vagy mi, aki mosolyog, majd felmegy egy lépcsőn (kb. 8 másodperc) az ő.

Leave a Reply