Marcus Meadow könyvei szépen fogynak a magyar piacon. A krimikedvelők élvezik, hogy mindig más országba kalauzolja őket a neves író. Az egyik könyvkiadó top százas listáján két hétig a negyedik helyen állt a könyve. Dr. Réti László is imádja a munkáját, ő a szekszárdi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Azt kevesen tudják, hogy ez a két személy egy és ugyanaz.

Dr. Réti László alezredes a szekszárdi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetőjeként évek óta azon dolgozik, hogy minél előbb börtönbe juttassák az elkövetőket.
Réti László szabadidejében sem tétlenkedik, könyveket ír Marcus Meadow álnéven. Már öt regénye jelent meg, a hatodik a kiadónál van, a hetedik pedig készül.
– Szerettem volna olyat alkotni, ami nyomot hagy - mondta a rendőr. Remélem, ha a két kislányom nagyobb lesz, örömüket lelik majd a könyvekben, ezért kezdtem el krimiket írni. Előfordul, hogy a munkámból merítek. A Kaméleon című könyvem alapja egy olyan emberölés, amit korábban vizsgáltam. Egy fiatal srác végzett saját édesapjával. A Vér a véremből címűt pedig a móri bankrablás ihlette - mesélte László, aki gyakran kap elismerő leveleket, sőt egy szemfüles olvasó, az egyik könyvében még egy bakit is észrevett.
- Az egyik szereplő a történet szerint orvost hív, de pár száz oldallal később kiderül, hogy ő maga is orvos. Egyébként az igényességet tartom a legfontosabbnak. Ha a történetem nem itthon, és nem is magyar szereplőkkel játszódik, de egy utcára a Central Parknál azt írom, hogy egyirányú, akkor az tényleg az. Az internet segítségével már könnyű ezzel kapcsolatban kutatni - állítja az osztályvezető, aki el tudja képzelni, hogy később az írásból éljen meg. Gyermekei unszolására már egy mesekönyv vázlatot is készített.

Comments

Leave a Reply