A pekingi olimpián szereplő 169 fős magyar csapat mellett további nyolc magyar indul különböző országok színeiben. Köztük olimpiai érmesek és világbajnokok.
Akár testvére, Valkay Ágnes ellen is vízbe szállhat az „olasz" Valkay Erzsébet, aki 2006 óta már a Pekingben is dobogóra pályázó olasz női vízilabda-válogatottat erősíti. A Baján született Pekli Mária 2000-ben, Sydney-ben már Ausztráliának nyert bronzérmet cselgáncsban. Az 57 kilósok között szereplő hölgy 36 esztendősen ismét kiharcolta az ötkarikás részvételt, és újfent borsot törhet a magyarok orra alá, mivel az első fordulóban Baczkó Bernadettel küzd.

A csapatban hatszoros világbajnok párbajtőröző, Király Hajnalka Kiraly-Picot néven a franciákkal szerzett bronzérmet a 2004-es athéni játékokon, és a pekingi olimpián is éremesélyes.

A szintén vívó Bujdosó Alexandra, az olimpiai bajnok Bujdosó Imre lánya a kardozó hagyományokat Németországban folytatja, és Világkupa-versenyen már többször állhatott dobogóra.
Bár a nevezési listán a 400 gátban szerepel, valójában kalapácsvetésben indul Tóth Georgina, aki megkapta a kameruni állampolgárságot.

Comments

Leave a Reply