Későn ismerték fel agyhártyagyulladását, valószínűleg ezért maradt el a fejlődésben egy kétéves kislány. Nagy Viktóriát tavaly februárban, öt hónapos korában vitték be a dunaújvárosi kórházba.
Viktória kezelőorvosa felső légúti vírusos fertőzést állapított meg. A kislány lázcsillapítót kapott, majd hazaengedték. Az ezt követő négy napban a kislány állapota olyan gyorsan romlott, hogy szülei hatodikán visszavitték a kórházba. Még ekkor sem derült ki, mi a baj, de hetedikére a gyerek kancsalított, arca pedig feldagadt.
„Azt mondták nekem az orvosok, hogy így hoztam ide. Összevesztem a doktorral, mondtam: elviszem a gyermekem! Mentővel a fővárosba, a Heim Pál Gyermekkórházba mentünk, ahol azonnal lélegeztetni kezdték, és néhány perces vizsgálat után kijelentették: agyhártyagyulladása van” – emlékezett vissza Viktória édesanyja. A kislányt hetekig az intenzív osztályon ápolták, és további hónapokat töltött el a kórház más részlegein.

A két éves Viktória még nem beszél, és csak egy hete tud járni ez pedig lehet a későn észrevett agyhártyagyulladás következménye. Édesanyja, Ildikó most azt szeretné, ha a kórház vezetői elismernék: hibáztak.

Comments

Leave a Reply