Hogyan kell vásárlásra sarkallni egy nyugdíjast? Úgy tűnik a termékbemutatók kitalálói és előadói pontosan tudják. A 80 éves Marika néni lakásában stócokban állnak az egészség megőrzését elősegítő holmik, amiket az idős asszony soha nem használt. Százezrekben mérhető az az összeg, amit egy-egy termékbemutató során kifizetett.

termekbemutato

 


- Mindent azért teszek, hogy egészség legyen - mosolyog Marika néni, amikor ajtót nyit. A 80 éves asszony korát meghazudtolva sebes léptekkel indul meg a nappali felé, ahol lelkesen mutatja, milyen gépeket, párnákat, italokat vásárolt, amik mind megóvhatják két középkorú gyermekét a betegségektől. - Nekem nem fáj semmim, de a lányom és a fiam is gyakran panaszkodik, hát teszek róla, hogy jobban érezzék magukat - szögezi le Marika, aki öt éve jár termékbemutatókra.
Kezdetben csak apró dolgokat vásárolt és a budapesti összejövetelekre látogatott el. Aztán jöttek egymás után a vidéki utak, az asszonynak havonta kiküldött csekkek pedig egyre gyarapodtak. Vett már masszázs gépet, csodavitamint és üdülési jogot is, leginkább részletre, mert százezer forint a nyugdíja. Marika néni legutóbbi szerzeményére, a fényterápiás lámpára a legbüszkébb, ami 341 ezer forint. Részletekben fizet, így a végösszeg eléri az 520 ezer forintot is. Lánya, Maja rossz szemmel nézi, édesanyja vásárlási kedvét.
- Megbeszéljük, hogy többet ne vegyen semmit. Mindig azt mondja jó, de aztán sosem tud ellenállni - magyarázza Maja, majd hozzáteszi: az idős embereket a piacokon fűzik be a termékbemutatókra, folyamatosan röplapokat küldnek, sőt telefonon is értesítik őket a következő alkalmakról. - Az idősek hiszékenyek, könnyedén megveszik a terméket, főleg ha fizethetnek részletekben.
Maja és Marika néni küzdelme évek óta tart, de a lány intelmei csak addig hatásosak, amíg az asszonyt meg nem hívják a következő termékbemutatóra

 

Comments

Leave a Reply