MÉNFŐCSANAK. Szuperhősök márpedig léteznek! Mindezt egy fiatalember bizonygatta a Bors munkatársainak, aki nem a Kripton bolygóról érkezett, hanem Győr-Ménfőcsanakról. Mégis azt állítja, minden tudás és képesség birtokában van, amire szüksége van a mai kor szupermenjeinek. Török Szilárd kapuja bárki előtt nyitva áll, akinek segítségre van szüksége.

A kapura festve és a kifüggesztett fatáblákon furcsának tűnő üzeneteket olvashatnak a szomszédok: „itt lakik a mindentudó, jónak s rossznak tudója”.

szupermen

 

– Kicsit furcsa fiú, de nagyon jószándékú – mondják róla a szomszédok. De mitől válik valaki szupermenné? Szilárd azt mondja, valójában két éve döbbent rá arra, hogy gyakorlatilag minden megvan benne ahhoz, hogy képviselje a filmbéli szuperhősöket. – Két dolog szükséges hozzá, testi és lelki adottság. Az előbbiért mindent megteszek és rendszeresen edzek, a lelki adottságok pedig egyszerűen bennem vannak, mert mindent tudok a világról – állítja szerénytelenül Szilárd. Kijelentette, ezt nem úgy kell elképzelni, ha valaki bajban van, ő azonnal ott terem, ugyanis senkire nem szeretné ráerőszakolni a segítségét. De ha hozzá fordulnak, mindent megtesz, ám arra ügyel, hogy ezzel magát ne károsítsa. Emellett a legfontosabb dolgának vallja a „tudás” átadását.

– Úgy érzem, kivételezett helyzetben vagyok, mert minden tudás a fejemben van, és a gondolataim által tudom adni a legnagyobb segítséget. Isten erre választott ki – vallja a férfi és hiába a sok faggatás a teremtésről vagy a világegyetemről, ő mindenre tudja a választ. Ezért most készíti a Szupermen Bibliát, avagy a tudás könyvét, amelyben saját szuperhőssé válását írja le. – Sokan irigyek, mert szeretnének hasonlítani rám, de az emberek többsége érdeklődéssel fogadja a gondolataimat, hiszen az igazságot írom le, ami mindenkihez szól – fűzi hozzá Szilárd, s egy újabb megdöbbentő vallomást tesz a Borsnak, még szűz. Mondhatni, hogy aszkéta életet él, ám az igazság az, hogy nem szeretné lerohanni a lányokat. Ha valakinek megtetszik, örömmel randevúra megy, vagy ha nem, azt sem bánja.

– Az ember telhetetlen, de minden igényünk nem elégülhet ki, ilyen egyszerű az egész! – búcsúzik újabb bölcsességével a ménfőcsanaki szupermen.

Comments

Leave a Reply