Hét magyar lány hozta el a világbajnoki aranyérmet Brémából, a földkerekség legnagyobb táncversenyéről. Az eseményen 32 ország, 3700 táncosa vett részt, a diszkótól, a hip-hopon át a szteppig. A szegedi X-treme tánciskola növendékei keményen készültek a versenyre, végül a felnőtt csoport táncosai lettek világbajnokok.

xtreme

Az X-treme 11 éve működik Szegeden, mára több mint 300 tagja van. A hip-hop minden formáját megtanulják a táncosok, akik évente kb. 80 fellépésen vesznek részt.
– Az IDO (Internationale Dance Organization) világbajnokságot idén a németországi Brémában rendezték meg. Négy kategóriában lehetett indulni, szóló, duó, csoport és formációban. A koreográfiát Hartmann Gábor készíti – mondta a Borsnak Kárpáti Bernadett edző, aki maga is többszörös magyar bajnok, és az 1999-es év hip-hop világbajnoka.
S hogy mi kell ahhoz, hogy egy tánccsapat világbajnok legyen? Az edző szerint rengeteg gyakorlás és kitartás. Az aranyérmes csapat tagjai 10 éve táncolnak és egy éven át tanulták a mostani koreográfiát. Emellett odafigyelnek az állóképesség növelésére, ami sok futással érhető el.

Comments

Leave a Reply