Gyorsan hajtott Orbán Viktor Romániában, amikor megállították a helyi rendőrök, hogy megbírságolják. A Fidesz elnökénél nem volt elegendő készpénz, ezért elvették a jogosítványát, amit két nappal később adtak vissza egy barátjának - írja a Blikk. Orbán elismerte a szabálytalanságot.

Az egyenruhások Burzsuk falu határában intették le. "Egy picit beszéltek angolul, így egy-két szóban, illetve mutogatva megértették velem, hogy túl gyorsan hajtottam, körülbelül százzal" - mesélte Orbán a napilapnak, majd hozzátette, hogy nem értette: a faluban hajtott gyorsan, vagy utána. "Nem vitatkoztam, azonnal elismertem az igazkat" - mondta Orbán.

Mintegy 16 ezer forintra (250 lejre) bírságolták meg a politikust, akinél nem volt ennyi pénz sem, így elvették a jogosítványát. A helyszínen kiállítottak neki egy igazolást, amivel a papírjai kiváltásáig autózhatott. "Nem vagyok benne biztos, hogy felismertek, de mindegy is" - közölte Orbán, akinek egy barátja vette át két nap múlva a jogosítványt, mégpedig 400 lej ellenében, mivel a Fidesz elnöke már nem tartózkodott Romániában.

Orbán mintegy két héttel a gyorshajtás után, Tusnádfürdőn vehette ismét kézbe a vezetői engedélyét.

Comments

Leave a Reply