Már Kanadában jár a szentesi Cseuz László, aki még május 1-jén ült kerékpárra, hogy 97 nap alatt eljusson Pekingbe. A 63 éves testnevelő tanárnak ez lesz az ötödik olimpiája, amelyre kétkerekűjével érkezik. A sportember ezúttal a Torontóhoz közeli Hamiltonból tudósította a Borsot.

– Eddig 5125 kilométert tettem meg és most először el is tévedtem – meséli László, aki egy félreértés miatt nem találta meg egyből a Hamiltonban élő lányának lakását.

– Azt hittem, hogy Kanadában is mérföldben jelölik a távolságot, ezért jócskán túlmentem az épületen – neveti el magát László, akit kicsit aggaszt, hogy eddig 7 kilót fogyott, így most már igyekszik jobban odafigyelni az étkezésére.
– Most egy hétig az unokámmal leszek, mert a tervezettnél sokkal jobban haladtam, aztán újra nekiindulok – mondja a szentesi tornatanár, aki már egy új fényképezőgépet is kénytelen volt venni, mert az elhagyott töltő miatt a régi használhatatlanná vált.
– A város legjobb szaküzletét sikerült megtalálnom, így ha hazaérkezem természetesen eladom majd a gépet – mondja László.

Comments

Leave a Reply