KAPOSVÁR–KADARKÚT– A 44 éves Koszti Szilvia túlélte, hogy átment a hátán egy négytonnás traktor első kereke a kukoricásban. Az orvos szerint a puha talaj és a gép lassú haladása mentette meg a haláltól az asszonyt.
Az asszony hason feküdhetett,és amikor észrevettem, hogy átment az első kerék valamin, azonnal kiszálltam és odaszaladtam hozzá. Felismertem, hogy Szilvi az, egy falubeli asszony. A közel másfél méter magas, sűrű növény között nem vehettem észre – mesélte még mindig idegesen Gáspár László, a traktor vezetője.

A férfi ismerőse kukoricáját rakta rendbe, amikor megtörtént a baleset. – Látszott rajta, hogy félig eszméletlen, és alig kapott levegőt. Ekkor telefonon segítséget hívtam. Nagyon sajnálom Szilviát, és nem is tudom, hogy kerülhetett oda a kukoricásba. Negyven éve traktorozom, de azt, hogy ilyen megtörténhet velem, álmomban sem gondoltam – mondta László.

– Aznap délután összekaptunka párommal, és nem akartam hazamenni. Arra nem emlékszem, hogy kerültem oda a kukoricatáblába, arra ébredtem, hogy rettenetes a nyomás a hátamon. Amikor átfordultam, alig kaptam levegőt – mesélte a rettenetes pillanatot a kórházi ágyon fekve Szilvia.

– Hallottam, amint azt mondja egy hang: „Neked élned kell!” A kulcscsontom és a bordám tört el, és néhány zúzódást leszámítva jól vagyok. Még nehezen mozgok, de hála istennek, túléltem. Az biztos hogy ezentúl elkerülöm a gabonatáblákat – viccelődött erőtlenül az asszony.

Az MTZ traktor 4 tonna, Szilvia hatvan kiló. Dr. Kováts Zsolt sebész adjunktus szerint az eset csodával határos, és nagy szerencse kell ahhoz, hogy egy ilyen súlyos jármű ne okozzon halált. – Valószínű, hogy a puha talajnak és a lassú haladásnak köszönhető, hogy törésekkel ugyan, de túlélte az asszony az esetet – mondta a Blikknek.

Comments

Leave a Reply