Jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a 48 éves szeghalmi asszonyt, aki tavaly februárban megölte és kirabolta 70 éves szomszédját, majd azért, hogy a gyilkosság nyomait eltüntesse, megpróbálta felgyújtani a férfi házát.

Az asszonyt nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt ítélték el. Legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Az ítélet ellen nem lehet fellebbezni. Az asszony jó viszonyban volt a szomszédjában lakó idős házaspárral, rendszeresen bejárt a házukba. Azt is tudta, hogy mennyi a nyugdíjuk és azt mikor kapják. Tavaly februárban megtudta, hogy szomszédasszonya elutazik néhány napra. 

Ekkor elhatározta, hogy amíg az asszony távol van, a betegeskedő férjtől megszerzi a házban hagyott pénzt. Meggyőződött arról, hogy az idős férfi valóban egyedül van a házban és a konyhában talált késsel és sodrófával a férfire támadt. Többször megütötte és megszúrta. Az idős ember belehalt sérüléseibe. A szakértői vizsgálat azt is megállapította, hogy a szúrások mindegyike létfontosságú szervet érintett és hogy a sérülések elszenvedése az átlagosnál nagyobb fájdalommal járt.

Miután a férfi meghalt, a nő elvitt a lakásból 4900 forintot. Hogy a bűncselekmény nyomait eltüntesse, megpróbálta felgyújtani a házat, amelyben több mint 2,5 millió forint kár keletkezett. Másnap a nő észrevette, hogy a ház nem égett le teljesen, ezért visszament, hogy a bűncselekmény még megmaradt nyomait eltüntesse. Elmosta az elkövetéshez használt kést, a sodrófát, ezeket elpakolta, majd a fürdőszobai csapot nyitva hagyva eltávozott a házból. Az asszony a bűncselekmény elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta. Az ellene hozott ítélet jogerős.

Comments

Leave a Reply