Négy év fegyházbüntetésre ítélte délelőtt a Pécsi Városi Bíróság azt a nagyapát, aki két évvel ezelőtt értelmi fogyatékos unokájával közösült, s ebből gyermek is született. Az ítélet nem jogerős, az ügyet még tovább tárgyalják, jelentette a Blikk.




Az esetre – miszerint K. István pellérdi lakos 2006 júniusában megerőszakolta tizenhárom éves süketnéma unokáját – tavaly november közepén derült fény, miután a kislány teherbe esett. Az apaságot vizsgáló genetikai elemzések nyomán bizonyossá vált: a bűncselekményt a nagyapja követte el. A ma gyermekotthonban lakó lány tavaly adott életet kislányának, őt nevelőszülőknél helyezték el.

A vádlott bírósági meghallgatásakor először elismerte bűnösségét, majd tagadta azt. Azt mondta, a bűncselekmény „a sátán műve”, az ügyben ellene felhozott bizonyítékok, tanú- és szakértői vallomások pedig hazugságok. A bíróság a büntetés kiszabásánál súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a nagyapa tettét hozzátartozója sérelmére követte el, s azt is, hogy korábban volt már büntetve. Enyhítő körülményként értékelte ugyanakkor idős korát, valamint enyhe fokú szellemi korlátoltságát.

A bíróság a 64 éves férfit a gondozására, felügyeletére bízott személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülésben mondta ki bűnösnek. Mellékbüntetésként négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, s kötelezte a több mint félmillió forint perköltség megfizetésére. Az ítélet ellen vádlott és védője felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Baranya Megyei Bíróságon folytatódik.

Comments

Leave a Reply