NYÍREGYHÁZA. Fiának hitte a lakása negyedik emeleti ablakából kizuhanó tolvajt egy nyíregyházi férfi, aki csak akkor vette észre tévedését, mikor a 14 éves fiút már a műtőből tolták ki az orvosok. A fiú ellen lopás miatt eljárás indult, de a súlyosan sérült tolvajt, állapota miatt még nem lehetett kihallgatni.

Az apa még szombatra virradó éjszaka hallott zajt a lakásban és azt gondolta, hogy a fia érkezett haza. A gyerek szobájában azt látta, hogy valaki az ablakon mászik ki. Azt hitte hogy a fia az, és öngyilkos akar lenni. Meg akarta akadályozni az ugrást, de nem sikerült. Csak a kórházban vette észre, hogy nem a fia volt az, ráadásul az idegen kamasznál megtalálták a lakásból ellopott értékeket is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint a nyíregyházi férfi szombatra virradóra hallott zajt az otthonában, amiről azt gondolta, hogy fia érkezett haza. A fiú szobájában, ahol le volt oltva a villany, azt látta hogy valaki éppen mászik ki az ablakon.

A férfi azt gondolta hogy a fia az és öngyilkos akar lenni. Megpróbálta megakadályozni az ugrást, de nem sikerült és a fiú kiesett a negyedik emeleti ablakból. A férfi az utcára rohant és a mentőkkel a kórházba is elkísérte a sérültet, akiről továbbra is azt gondolta hogy a fia. Mikor a fiút már a műtőből tolták ki, a vállán lévő tetoválásokból jött rá, hogy egy idegen fekszik a kötések alatt.

A rendőrség kiderítette, hogy a sérült egy 14 éves besurranó tolvaj. Megtalálták nála a lakásból ellopott négy karórát és egy mobiltelefont is. A fiú ellen lopás miatt eljárás indult, de a súlyosan sérült tolvajt, állapota miatt még nem lehetett kihallgatni.

Comments

Leave a Reply