NEMESBIKK. Felfoghatatlan tragédia történt a Borsod megyei Nemesbikken. Egy helyi férfi – eddig ismeretlen okokból – 13 kutyát uszított a közelben játszó gyerekekre, akik közül az egyiket olyan súlyosan megmarták az állatok, hogy a helyszínen életét vesztette, adta hírül a Blikk.

A Borsod megyei falu határában található futballpályán több gyerek is játszott kora este, amikor a közelben lakó 63 éves férfi az általa tartott 13 kutyát rájuk uszította. Az állatok üldözni kezdték az 5 és 13 év közötti fiúkat, akik elmenekültek. Egyiküket – egy hétéves gyermeket – azonban utolértek a megvadult állatok, és olyan súlyosan megsebesítették, hogy a helyszínen életét vesztette. A kisfiút a közelben lévő édesanyja menekítette ki az ebek szorításából, a kutyák így őt is bántották, az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, és előterjesztést tesz előzetes letartóztatására. A férfit ellen halált okozó testi sértés gyanúja miatt indítanak eljárást. A rendőrség intézkedett a kutyák elszállításáról és őrzéséről is.

Comments

Leave a Reply