DÉLEGYHÁZA–BUDAPEST – Geszti Péter (44) reklámügynöksége is szerepel az APEH feketelistáján. A reklámguru cége több mint százmillió forinttal tartozik az adóhatóságnak. Geszti másik társasága szervezi a kétnapos Nemzeti Vágta hagyományőrző fesztivált is. Vajon befuccsol az agyonreklámozott lovasverseny? 

Az APEH feketelistáján a délegyházi székhelyű Akció Reklámügynökség Kft. a 16. helyen szerepel a 180 napot meghaladó 100 millió forint feletti tartozással rendelkező cégek között, adta hirül a Blikk.

Az eljárás folyamatban van a cég ellen, erről határozat is született, de még nem jogerős. A pontos összeg adótitoknak minősül, ezért csak azt tudom megerősíteni, hogy 100 millió forint feletti – mondta el lapunk kérdésére Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője. A lap megkereste Geszti Pétert is, remélve, hogy megtudhatják, miként sikerült a gigászi adótartozást felhalmozniuk.
A Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett reklámszakember azonban azt mondta: pénzügyi kérdésekben Angyalosi László ügyvezető igazgató az illetékes.
- Az Akció Kft.-nél volt egy APEHvizsgálat, amely mindenféle megállapítást tett, ezekkel mi nem értettünk egyet. A cég egyébként már évek óta nem működik – közölte Angyalosi László, aki a tartozás összegéről nem akart beszélni.
Mi lesz így a Nemzeti Vágtával?
A Hősök terei hagyományőrző fesztivált ugyanis Geszti másik cége, a Vágta G. T. Kft. szervezi.
A reklámszakember csak annyit volt hajlandó elárulni: „A kettőnek semmi köze egymáshoz.”

 

Comments

Leave a Reply