SELYP/EGER   A Sári házaspár 76., Sönpergerék pedig 77. házassági évfordulójukat ülik idén.
Egy idős férfi és asszonya Selypen és egy másik idős házaspár 85 kilométerrel arrébb, Egerben. Nem ismerik egymást, sosem találkoztak, mégis sok közös van bennük, sőt még közös titkuk is van: párjukkal együtt ették meg kenyerük javát, és azt is tudják, mi a hosszú, boldog házasság záloga, ráadásul mindkét családban az asszony hordja a nadrágot.

selyp

– Gyerekkorunk óta ismertük egymást, amikor 5 éves voltam, már akkor mondták, hogy ő lesz az én párom. Így is lett – szorította meg gyengéden férje kezét Sönperger Marika néni (94). Hitvese, az idős szabómester nem csak rekordideje tartó házasságára büszke. Idén tölti be 101. évét.

– Jó géneket örököltem, na és persze annak is köszönhetem ezt a szép kort, hogy ilyen asszony mellett éltem – bókolt feleségének. A selypi Sári házaspár idén ünnepli 76. házassági évfordulóját.

– Bevallom, mindig helyén volt az eszem, és amit gondoltam, ki is mondtam. Mit csináljak, hangosabb vagyok az uramnál. De azt vallom, így a jó, két dudás nem fér meg egy csárdában – fogta férje kezét Jolán néni (95).

Sáriék 1932. november 21-én keltek egybe, és szeretetben, tisztességben őszültek meg egymás mellett.

– Nagyon szép lakodalmunk volt, a férjem két testvérével együtt esküdtünk. Sok borzalomban kitartottunk egymás mellett: Jóskát elvitték a frontra, igaz, hogy két lőtt sebbel, de hazajött a Don-kanyarból. Türelmesen vártam rá, azóta nem váltunk el egymástól – mesélte Jolán néni.

Sáriék és Sönpergerék ugyanazt válaszolták, amikor boldogságuk titkát firtattuk: szeretet, jóindulat és kitartás.

– Azt tanácsolom a fiataloknak, hogy ne dolgozzanak annyit, gyűjtsék az élményeket, és figyeljenek oda egymásra, a családjukra – üzente a Blikken keresztül Marika néni.

Comments

Leave a Reply