SZÁR. Beszédes nevű internetes oldalt indít Szár község önkormányzata: a falu nem kis meglepetésére Garán Éva polgármester beadta a kérelmet a szarbanvagyunk.hu domain regisztrációjára.

szar

 

 

 

Napok óta egy témáról beszél mindenki Száron: az utcán, a kisboltban, az óvodában, az iskolában, a presszóban és a sportpályán mind azt vitatják, hogy jó ötlet e a Polgármesteri Hivatalnak szarbanvagyunk.hu néven internetes oldalt indítani. Az ötletgazda a polgármester, Garán Éva volt.
- Az ékezet nélküli internetes világban nemcsak mi, hanem még jó pár település faramuci helyzetbe került. Itt van például Szárliget vagy Szárszó: ők is nagy bajban voltak, amikor domain-nevet kellett választani a településről szóló oldaluknak. Nálunk ez könnyen ment, hiszen a sváb település eredeti nevét, a Saar-vidékből származó Saar-t vettük alapul. Az én email-címem azonban már "szar-os": - tréfálkozott Garán Éva polgármester. - Úgy gondoltam, a hátrányból előnyt is kovácsolhatunk, ezért már régebben megvásároltam a szar.hu-t, és most beadtam a kérelmet a szarbanvagyunk.hu regisztrációjára is.
- Szerencsére azonban a név a mi esetünkben nem beszédes: a múlt évet 37 milliós többlettel zártuk.
A BorsOnline megkérdezte a Vértes lábánál található település lakosait is, hogy mi a véleményük a polgármester tervéről.
- Jót mulattunk rajta, amikor először meghallottuk. Végül is az ország elég nagy szarban van, bár szerencsére a falu nem annyira - nevetett Orbán Zsolt és édesapja Ferenc.
- Nem csinálunk mi olyan nagy problémát ebből a név-kérdésből - vélekedett Czinder Istvánné, az óvoda vezetője. - Szerintem annyi humorérzéke minden szárinak van, hogy ne vegye komolyan az egészet, főleg, ha jó cél érdekében lesz ez a honlap neve.
- Első hallásra kicsit úgy tűnt, mintha kifiguráznák a szülőfalumat, amelyre nagyon büszke vagyok. Ám amikor megtudtam, hogy a rendezvényeink lennének rajta, megnyugodtam: úgy elfogadható - fejtegette Lantos Ferencné.
A szarbanvagyunk.hu mindenesetre már most megérte a 3200 forintos regisztrációs díjat a hivatalnak: csak amióta kiszivárgott a regisztráció híre 150 helyett 2000-ren kattintottak a település oldalára.

Comments

Leave a Reply