INTERLAKEN. Veszélyes próbatétel elé állították Debreczeni Zitát. A svájci Interlaken városában azt kérték tőle, próbálja ki a szabadesést. A 90 méter magasból való zuhanás közben voltak, akik összepisilték magukat félelmükben.

zita

Debreczeni Zita épp csak megtanulta a síelés alapjait, máris egy újabb sporttal ismertette meg az RTL Klub Havazin magazinjának stábja. A modell maga sem gondolta, hogy ilyen embert próbáló feladat elé állítják. "Nem szeretem az extrém sportokat. Életemben nem féltem még annyira, mint ott, a magasban, a szilka szélére erősített alumínium lapon állva" - mesélte a Story Online-nak Zita, aki ennek ellenére elvállalta, kipróbálja a szabadesést.
"A Canyon Jump, azaz Kanyon ugrás csak alapjaiban hasonlít a Bungee Jumpinghoz. Az ember derekára kötnek egy hevedert, majd a legbátrabbak egy szakadékba vetik magukat. Veszélyes vállalkozásnak tűnhet, ám a statisztikák biztonságosságát igazolják. Az illető nem csapódhat a sziklafalnak, mert egy kötél az utolsó pillanatban folyton elrántja" - foglalta össze tömören Világi Péter, a Havazin házigazdája az extrém sport lényegét, aki annak ellenére, hogy különféle rémtörténetekkel próbálták a helyiek elriasztani az ugrástól, a szakadékba vetette magát.
Nem így Zita, akinek negyvenöt percet hezitált a hidegben, mire döntött, megpróbálja. A modellt a magasságon kívül más is riasztotta. Egy helybeli például elmesélte, bár sokan kifizetik a nagyon drága 16-20 ezer forintos jegyet, minden 40. visszakozik. Azok közül pedig, akik mégis megpróbálják, sokan összepisilik magukat ugrás közben, annyira félnek. Zitával szerencsére nem történt hasonló kellemetlen baleset, bebizonyította, belevaló, vagány nő. 

Comments

Leave a Reply