OSLO. Huszonhatodszor fog találkozni egy Norvégiában élő magyar professzor a törvényszék előtt egykori szomszédjával. A két volt lakótárs 16 éve pereskedik egy régi nézeteltérés miatt, tudta meg a Hírszerző.

Se kep, se hang
Se kép, se hang

Az egész azzal kezdődött: a norvég férfinak nem tetszett, hogy az ő falára szerelte fel antennáját a magyar származású professzor, ezért beperelte lakótársát. Később a bírósági szakértők megállapították, hogy a magyar férfinek van igaza, mert az antenna az ő falára lett felrögzítve, de az ügy ezzel nem zárult le.

1995-ben ugyanis újra összeszólalkoztak a haragos szomszédok, ezúttal néhány eltávolított kerítésdeszka miatt. Az antennát már régen leszerelték, sőt a vitatkozó felek egyike már tíz éve másik házban él, a per azonban folyik tovább. 25-ször találkoztak eddig az egykori lakótársak a törvényszék előtt, de megegyezés még nem született. A helyi bíróság minden kérdésben a magyar professzornak adott igazat, és többször is visszautasította ellenfele fellebbezési kérelmét. A norvég férfi ezután azzal vádolta meg a bírót, hogy nem pártatlan az ügyben, ezért a napokban újabb tárgyalásra kerül sor.

 

Comments

Leave a Reply