VÁC/DRÁVASZERDAHELY. Egymillió forintért fogadott örökbe egy falut Szigeti Sándor. A 72 éves váci férfi azonban nem szeretne itt megállni, más településeket, városokat is támogatna. Szigeti Sándor abban bízik, hogy az ő példáján felbuzdulva, többen is csatlakoznak hozzá. Drávaszerdahely polgármestere Alpár György egy jelképes kulcsot és oklevelet is átadott a falu támogatójának.

Szigeti Sandor
Szigeti Sándor

- Szeretem a bátor embereket, azokat, akiknek vannak elképzeléseik! Ezért döntöttem úgy, hogy támogatom a falut - mondta a Bors Online-nak Szigeti Sándor, aki a médiából értesült a polgármester felhívásáról, amiben jelképes örökbefogadókat keres faluja számára.

- Szemtől szembe akartam találkozni Alpár Györggyel, hogy tájékozódjam a a település helyzetéről, hiszen nem lehet csak úgy milliókat kidobni az ablakon - teszi hozzá. - Bevallom fáj a szívem az itthoni állapotokat látva. Ötven évig Ohióban éltem. Egy éve költöztem végleg haza. Amerikában mindenem megvolt, a semmiről küzdöttem fel magam, de nem volt olyan nap, amikor ne gondoltam volna az otthonomra, a szülőföldemre.

- Hiszek abban, hogy önerővel fel lehet építeni településeket, hogy javítani lehet a rossz helyzetben lévő emberek sorsán. Szeretném, ha többen is csatlakoznának hozzám. Úgy gondolom, hogy nincs megvalósíthatatlan elképzelés, ha az ember hisz és bízik - mondta Szigeti Sándor.

A 229 lelket számláló baranyai falu ma ünnepséget szervez, ahol oklevelet és kapukulcsot adnak át hálájuk jeléül Szigeti Sándornak.

- Drávaszerdahely rossz anyagi helyzete miatt döntöttem úgy, hogy örökbefogadókat keresek a falu számára - mondta Alpár György polgármester. Decemberben felhívást tettem közzé, és csöndben reménykedtem, hogy a sajtó figyelmét is sikerül felkeltenem - mondta a település első embere.

- Szigeti úr felajánlása nagyon sokat segít Drávaszerdahely helyzetén, hiszen itt munkalehetőség nincs, és a 13 millió forintos évi költségvetésből szinte semmi nem marad a felújítási munkálatokra. A felajánlott egymillióból játszótér vagy szabadidőközpont is épülhet. Ez ugyan nem megoldás mindenre, de már több támogató is jelentkezett, akik szívesen szívesen segítenének - monda Alpár György.

Comments

Leave a Reply