BUDAPEST/GYŐR. Átadták a Magyarország legjobb vécéjének járó díjat. Az elismerést a győri Árkád toalettjei kapták. A dijkiosztó során az Index megtudta, hogy a nyilvános vécék alapján jellemezni lehet a lakosságot, valamint azt is, hogy a világ más részein sem rózsás a helyzet, ha a budikról van szó.

WC
Ezek a legszebbek. (Az Index felvétele)

Szerdán délelőtt átadták a Magyarország legjobb vécéjének járó díjat. Az eseményt stílszerűen egy nyilvános illemhelyből átalakított szórakozóhelyen tartották meg. A meghívottak között szerepelt a szavazást kiötlő és lebonyolító BUDITIME kabalaállata, Breki-a-Béka, aki egy ikognitóját megőrizni kívánó újságíró segítségével áprilistól novemberig közel száz toalettet vizsgált meg.

Szilágyi Mihálytól, a BUDITIME-projekt vezetőjétől a felvezetőben azt tudta meg az Index, amit amúgy is sejtettek: a férfiak szívesen beszélnek az anyagcsere-folyamatokról. A kezdeményezés főtámogatóját képviselő Pataki Judit pedig kifejtette, hogy sajnos ma Magyarországon nincs "klasszikus értelemben vett nyilvános vécé" . Szilágyi szerint egyébként "a nyilvános illemhelyek az ország lelkének a tükrei", és a hazánk illemhelyein uralkodó állapotokból a három következtetést vont le: nem figyelünk egymásra, hiányzik belőlünk a kreativitás, és nem szeretünk kilógni a sorból.

A szervezők egy különdíjat és egy közönségdíjat is kiadtak. A MÁV-különdíja a szavazásban résztvevők szerint a szegedi pályaudvar mosdóját illeti meg.

A közönségdíjat Ági mama, azaz Pivó Ágnes kapta, aki nyáron a Császár-Komjádi Uszoda tetején található Fecskében, télen pedig egy másik szórakozóhelyen gondoskodik az illemhelyre betérő fiatalok lelki világáról, valamint különleges igényeikről.

Comments

Leave a Reply