BUDAPEST. A combján keresztül hajtották végre Steiner Kristóf (25) szívműtétjét, a műsorvezető azonban szinte azonnal elhagyhatta a kórházat. A VIVA Tv sztárja már tíz éve szívproblémákkal küzdött, ami bevallása szerint az utóbbi egy évben kibírhatatlan volt.

Steiner Kristof
Steiner Kristófot nem pánikbetegség gyötörte

A rettegés foka címu produkció forgatása után, a Buenos Aires-i repülőtéren annyira rosszul lett, hogy még Argentínában kórházba kellett szállítani, s alig akarták útjára engedni.

– Rohamok gyötörtek, amelyek akár fél órán át is tartottak. Tíz évig kellett hallgatnom hozzá nem érto orvosoktól, hogy a betegség, amit leírtam nekik, nem létezik, csupán pánikbeteg vagyok. Pár napja azonban kiderült: egy ritka betegségben szenvedtem, olyanban, mint Tony Blair és Marilyn Manson – árulta el a musorvezető, aki monitoron nézte végig szívműtétjét.

– A combvénámon keresztül elektródkatétert vezettek a szívembe, és ezen keresztül ingerelték, hogy kiváltsák a rohamot, ami állandóan gyötört. Amikor megtalálták a felelős gócot, akkor a katéter felmelegítésével kiégették azt, így a betegségért felelős sejtcsoportok elhaltak. Nem altattak el, így én is a kivetítőn néztem végig, mit csinálnak velem az orvosok és a nővérek – mesélte a Blikknek Kristóf, aki a műtét előtt a Dr. House című sorozatban már látott ilyet.

– Pont akkor mutattak egy hasonló esetet a sorozatban. Mondanom sem kell, mennyire megijesztett a látványa. Az orvosom, dr. Gellér László azt mondta: 99 százalék, hogy meggyógyultam. Nagyon hálás vagyok neki. Kristóf bevallása szerint eddig felelőtlenül élt, a beavatkozás azonban megváltoztatta felfogását is.

– Állandóan kávéztam és gyorséttermekben étkeztem. Ezen változtatni fogok, most jöttem csak rá, milyen fontos az ember egészsége.

Comments

Leave a Reply