BUDAPEST. Cserháti Zsuzsa fiának, Szirtes Krisztiánnak ma is gyakran eszébe jutnak a szörnyű pillanatok, amikor édesanyját holtan találta. De mély sebet ütött rajta a mentősök hozzáállása is, akik a szoba legtávolabbi sarkából, épp csak egy pillantást vetettek a földön fekvő hírességre.

Szirtes Krisztian
Szirtes Krisztián nehezen felejt

Több pályatárs szerint Cserháti Zsuzsát nagyon megviselte, amikor fia elköltözött otthonról. Krisztián azonban sosem hagyta magára édesanyját, gyakran látogatta. Azon a bizonyos nyári délutánon, 2003. július 23-án is épp hozzá igyekezett, de már sajnos nem tudott rajta segíteni. Holtan találta minden idők egyik legnagyszerűbb énekesnőjét.

"Reggel még beszéltem édesanyámmal, s mondtam neki, hogy délután benézek hozzá. Nyugtatgatott, hogy nem annyira fontos, mert jól van. Később ő hívott, s felvetette, mi lenne, ha mégis fölmennék hozzá. Amikor befejeztem a munkát, elindultam felé. Gondoltam, odacsörgök, hogy szóljak neki, már úton vagyok" - mesélte Krisztián, akinek hívására már nem reagált az énekesnő. Öt óra körül járt akkor az idő.

"Beléptem a lakásba, s őt az ágya mellett, a földön találtam. A későbbi szakorvosi jelentések szerint akkor már legalább két órája halott lehetett, mert a gyomorvérzés, ami elvitte, hihetetlenül gyors lefolyású dolog" - emlékezett Krisztián, a Story Online-nak. "Gyalázatos és megalázó volt az a villámvizit, amire a mentősök lelkesedéséből futotta. Anyámra mindössze néhány pillantást vetettek a szoba másik végéből, de a közelébe nem mentek. Azt mondták, úgyis meghalt, elvérzett. Aztán gyorsan el is mentek."

Krisztiánnak még felocsúdni sem volt ideje, amikor alig egy óra múlva, hat óra tájban megkapta az első SMS hírt, hogy elhunyt Cserháti Zsuzsa. "Még ott feküdtem mellette! Rajtam és a mentősökön kívül senki nem tudhatta, mi történt!"

Comments

5 Responses to “Kibeszélték a mentősök Cserháti Zsuzsa halálát”

  1. Alex on June 12th, 2008 12:49 pm

    Very very sad.

  2. Nagy lászló on January 23rd, 2009 5:06 am

    Tisztelt Szirtes Krisztián!
    Igaz én csupán 26 éves vagyok de én is az édesanyukálya dalain nöttem fell! és nagy példaképem máig!! nagyon sajnáltam öt és sajnálomis de higgye el biztos hogy kibeszélték mert ilyenek sajnos ! az én apukám ö miatuk halt meg mert nemvoltak odaadok!! részvétem önnek
    Tisztelettel Nagy lászló
    DEBRECENBŐL

  3. Mód Martin on April 8th, 2009 6:30 pm

    Kedves Szirtes krisztián!
    Én 14 vagyok és édesanyja nagy rajongója.Nagyon sajnálom ami akkor történt.Nagyon kár érte mert nem csak egy igazi tehetség de egy nagyon jó énekes is elveszett.Nagyanyám mai napig mondja, hogy mennyire kár.Édesanyja nekem is nagy példám mert olyan megragadó stílusa volt amit még talán a mai kamaszok is megirigyelnek.
    RÉSZVÉTEM ÖNNEK:
    Mód Martin

    Székesfehérvár

  4. Tina Unger / MÜNCHEN / on January 3rd, 2010 2:03 pm

    Tisztelt Krisztian öszinte resztvenyem együtt erzek magaval ,,a mentösök othon Magyarorszagon mindig ilyenek voltak es sajnos maradnak is,,ez tökeletes Magyar original specialitas—Az en generaciom volt a Draga kedves Edesanyja az akkori idöben,, töbször latam szemelyesen a müsorain.tisztelettel Tina Unger

  5. Lonci on September 19th, 2011 7:23 am

    Kedves Krisztián!
    Nem sebet akarok felszakítani, távol álljon tőlem! A mai napig, szinte mindennap hallgatom ÉDESANYJA dalait. Egész pályafutását végig kísértem és boldog voltam amikor újra megjelent egy lemeze! Boldog és büszke lehet, hogy ilyen Édesanyát tudhatott magának! A drága kisfiam Önről szól, az átélés, amivel énekelte szívbe markoló a mai napig is. A többi dalát most nem is említem, hisz mindegyik csodálatos!

Leave a Reply