BUDAPEST. Másnaposságra semmiképpen nem használ a kovászos uborka vagy a káposztaleves - mondta az InfoRádiónak a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház főorvosa. Zacher Gábor hozzátette: igazán hatásos gyógymód nincs, de a hideg folyadék jót tesz.

vomiting
Így borul fel a szervezet egyensúlya

Az orvostudomány jelenleg nem ismer gyógymódot a másnaposságra, ezért értelemszerűen a legjobb megelőzni a bajt. A nagy mennyiségű alkohol leginkább a gyomor nyálkahártyáját iriitálja, jelentős lehet a folyadékveszteség, az esetleges hányás pedig még jobban felborítja a szervezet egyensúlyát.
Sokan városi legendának tartják, hogy minden hányásban van répa, de az elmúlt 23 év munkája alatt magam is ezt tapasztaltam. Hogy hogyan kerül bele, az továbbra is titok - tért ki a jelenségre Zacher Gábor.
A főorvos hangsúlyozta, hogy hideg, szénsavmentes ásványvizet mindenképpen érdemes fogyasztani a másnaposság tüneteinek enyhítésére, de csak lassan. A szénsavas víz ugyanakkor nem jó megoldás, ahogy nem számít annak egyetlen savanyú étel, így a kovászos uborka és a káposztalé sem. A tünetek általában bő 16 óra elteltével szűnnek meg.

 

Comments

Leave a Reply