SZOLNOK. Míg mások a járdán sétálnak, addig Gebei János magasról szemléli a világot. Ugyanis létrán araszolva készül megtenni Szolnoktól - Budapestig a mintegy 100 kilométeres távot. Ha sikerül, a Guinness rekordok könyvébe is bekerülhet.

jan2
Besétálna a rekordok könyvébe

- Egy jó festő a létrára született! - állítja János, aki munkájában is virtuóz módon lépdel a létra fokain. Húsz évvel ezelőtt próbálta ki magát először egy létrafutó versenyen, Rózsa György Leg... leg... leg... című műsorában.

- Korábban egy villanyszerelő hat perc alatt tett meg száz métert létrával. Úgy gondoltam, nekem jobban megy - emlékszik vissza János.

A végeredmény 2 perc 17 másodperc lett, ami akkor rekordnak számított, ám új babérokra szeretne törni. - Legalább száz kilométert szeretnék megtenni létrával, Szolnoktól Budapestig, de ha jól megy, akár Bécs is szóba jöhet - mondta elszántan a létrafutó a BorsOnline-nak.

Meg is tesz mindent, hogy sikerüljön a kísérlet. Naponta több kilométert fut, úszik és súlyt emel. Na meg persze létrával gyakorol. A 45 éves férfi jó fizikumban érzi magát, annak ellenére, hogy egy puskagolyó is a lábában rekedt.

- A Tisza parton edzettem, amikor meglőttek véletlenül. Azóta nem is törődtem vele, csak a röntgen mutatja ki - teszi hozzá János. A férfi tavaszra tervezi a Guinness rekord megdöntését, és egyáltalán nem tart attól, hogy létrajárás közben elfárad, hiszen kilométerenként pihenőt tart majd. Az sem lesz baj, ha véletlenül elbotlik, hiszen esni is megtanult már az évek során.

Comments

Leave a Reply