SÜLYSÁP. Sokkoló vallomás! Az egy hónapja előzetesben lévő sülysápi Ilona a Blikknek bevallotta: négy csecsemőjét ölte meg. Könnyek közt azt állította, félt férje haragjától, ezért titkolta terhességeit.

dec19
A tragédia helyszíne

A rendőrök korábban két kisbaba maradványait találták meg, a másik két csecsemő keresését is elkezdték.

Hét évig hordozta szörnyű titkát Ilona! A felfoghatatlan bűnt, hogy megölte újszülött gyermekeit. A borzalom akkor derült ki, amikor az asszonyt november közepén egy szülés után súlyosan kivérzett. A babát azonban nem találták a zsaruk. Ilona azt mondta, a kályhába dobta a kicsit. Végül az apa, H. Károly elárulta, ő ásta el kisfiukat. A rendőrök legnagyobb döbbenetükre a pincében is találtak egy csecsemőcsontvázat.

Azonban itt nincs vége a borzalmaknak. Ilona börtöninterjúja során zokogva vallotta be: összesen négy csecsemőjét ölte meg. – Titkoltam a terhességeimet, mert féltem. Hogy mitől? A férjem azt mondta, ha több gyerek születik, én mehetek a háztól. Van három fiam és egy lányom, őket nagyon szeretem. Nem akartam, hogy megrázkódtatás érje őket. Amikor a fiaim után 2000-ben újra terhes lettem, megijedtem. Tudtam, hogy nem nevelhetem fel a kicsit. Azt, hogy pontosan mi történt vele, arra már nem emlékszem. A férjem azt mondta, ne is beszéljünk róla. 2003-ban megszületett a kislányom, nagyon boldog voltam, megtartottam. Aztán 2004-ben újra éreztem, hogy állapotos vagyok. Pánik és félelem fogott el, de tudtam, ezt a babát sem tarthatom meg. Majd két évvel utána hideg zuhanyként ért, hogy megint terhes vagyok, ne kérdezzen semmit, eltüntettem. S erre most novemberben újra szültem. Ezt a babát meg akartam menteni, iszonyatosan mardosott a lelkiismeret. El akartam vinni a rendelőbe, hogy ott lerakjam. Azonban váratlanul annyira rosszul lettem, hogy lábra se tudtam állni. Teljesen kivéreztem – zokogta Ilona, aki először azt állította a rendőröknek, hogy kandallóba dobta a kicsit. – A gyerekeim érdekében hazudtam, nem akartam, hogy az apjuk is börtönbe kerüljön, hiszen valakinek fel kell nevelni őket – mentegette férjét az asszony. Hiszen az utolsó csecsemőt Károly ásta el. – Nagyon sajnáltam a babákat és nagyon megbántam, amit tettem. Az otthon lévő négy gyerekért pedig megszakad a szívem, ők nem tehetnek semmiről. Mégis attól félek, hogy őket bántják majd emiatt – zokogta Ilona.

Comments

Leave a Reply