KORONCÓ. Különös kettős esküvő szemtanúi lehettek a koroncóiak: a nagyszülők egyszerre tartották meg kézfogójukat nagyobbik unokájukkal. Szabó József és felesége 50. házassági évfordulójuk alkalmából erősítették meg fogadalmukat, és ugyanerre az időpontra tűzte ki kézfogóját unokájuk, Erika.

dec14

Szabó Józsefné Erzsi néni a Borsnak bevallotta: jobban izgult az aranylakodalmán, mint az első esküvőjén - Nagy dolog ötven év házasság - állítja büszkén.

- Sajnos a férjem évekig betegeskedett, és akkor megbeszéltük: ha megérjük a házasságkötésünk ötvenedik évfordulóját, nagy lagzit csapunk! Ez olyannyira sikerült, hogy kettős esküvő lett belőle: erre az időpontra tűzték ki unokájuk, Erika esküvőjét is, így duplán ropták a lagzin.

- Koroncón tartottuk a templomi és polgári esküvőt is, pontosan úgy, ahogyan 50 évvel ezelőtt. Csakhogy most nem bennünket kísértek a szüleink, hanem én vezettem az unokámat az oltár elé, a feleségem pedig a vőlegénnyel vonult be a templomba - teszi hozzá Józsi bácsi. Nagyszüleik szerint a fiatalok egyáltalán nem bánták, hogy ez a nap nem csak róluk szólt. A nagyi együtt izgult az unokával. A menyasszonyi csokrát ugyan csak Erika dobta el, ahogy azt illik. Az idősebb "ifjú pár" pedig egy aranykosarat kapott 50 szál virággal. Hajnalig tartott aztán a mulatság.

- Bízom benne, hogy az unokám is olyan boldog lesz, mint mi az elmúlt ötven évben - sóhajt Erzsi néni, aki mindig friss süteménnyel és egy adag bölcsességgel várja haza unokáit. S vajon mit árultak el Erikának az ötven évig tartó boldog házasság titkáról?

- Az emberek mondanak mindent, de az igazat nem tudja senki - legyint a 76 éves Józsi bácsi. - De az biztos, hogy sok megértés és türelem kell hozzá.

Comments

Leave a Reply