BUDAPEST. Havasi Balázs (32) nem kockáztat, semmit sem bíz a véletlenre. Kiváló zongoraművészünkről kiderült: ujjait 25 millió forintra biztosította az a cég, amely David Beckham vagyonát kezeli. A művész azonban nincs egyedül, hiszen Edvin Marton is komoly biztosítást kötött magára, olyannyira, hogy ha valami történik vele, és emiatt nem tud színpadra lépni, akkor a megrendelő markát akár 100 millió forint is ütheti.

havasi.jpg

 Manapság hazánkba is kezd betörni az a hóbort, melyet már külföldön ismert sztárok járattak be. Valaki divatból, valaki pedig komolyan és átgondoltan dönt úgy, hogy biztosítja azt a testrészét, amellyel a kenyerét keresi. Havasi Balázs nagyon jó dolognak tartja ezt a biztosítást, azonban a zongoraművész elárulta: hiába jutott volna eszébe megkötni egy ilyen szerződést, nem tudott volna kihez fordulni.
– Európa legnagyobb ezzel kapcsolatos tanácsadó cége biztosította szponzorilag az ujjaimat 25 millió forintra. Ők kezelik David Beckham vagyonát is. Ez az összeg személyre szabott, amely szerintem indulónak számít. A biztosításom nem alkalmi, hanem hosszú távú, ezért évente kell meghosszabbítani. A cég természetesen megvizsgálta a teljesítményemet és a referenciáimat, így jött ki 25 millió – mondta Havasi Balázs, aki bevallása szerint még úttörőnek számít ezen a téren.
– Általában egy-egy munkára szokták biztosítani az embereket. Örülök, hogy még újnak számítok ebben a dologban – mesélte a Blikknek a zongorista.
Edvin Marton saját magát biztosította, azonban az egész testét. – Ez azért kell, mert ha véletlenül elmarad a koncert, mert valami történt velem, akkor a kapott összeggel fedezni tudjam a megrendelő kiadásait. Ez egy folyamatos biztosítás, mivel alkalmi nem létezik – mondta a hegedűművész, aki elárulta: elég magas összeget hagy a cégnél évente. – Fix összeget kell befizetni, ezért ha komolyabb bajom van, akkor 100 millió forintot kapok. Lehet, hogy még ez is kevés – árulta el Edvin Marton.

 

 

Comments

Leave a Reply