MÁTÉSZALKA. Szendviccsel kínáltak egy tizenhét éves középiskolás lányt osztálytársai, ám az "ingyen ebédnek" csúnya vége lett. A tinédzser gyomorpanaszokkal kórházba került, ugyanis osztálytársai valami porral dúsították a szendvicset. Ez viszont a jog szerint aljas indokból elkövetett testi sértés, aminek három év börtön is lehet a tarifája.

Hasmenéssel szerette volna két középiskolás lány móresre tanítani utált osztálytársnőjét, így remek szendvicset készítettek neki. A gyors anyagcserét azonban nem bízták a véletlenre, valamiféle porral jól meghintették a diáklány tízóraiját. A port egyébként vitaminkapszulákból keverték, a pirulákat egy fiútól kapták. A bosszúállási kísérlet azonban durván sült el: a szendvics elfogyasztása után az áldozat gyomorfájással kórházba került. A diáklány gyomrát kimosták, s 24 órás megfigyelésre a kórházban tartották.

Az ügyben most aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés megalapozott gyanújával vizsgálódik a mátészalkai rendőrkapitányság. A bűncselekménnyel gyanúsított lányok beismerték, és megbánták viccnek szánt tettüket.

Az aljas indokból elkövetett testi sértés felső büntetéséül három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Ráadásul nem csak a "büntető táplálékot" készítő két lánynak kell jogi következményektől tartani. ugyanis a vitaminkapszulákat biztosító fiú tudott szándékukról, így a rendőrség őt bűnsegédlettel gyanúsítja, tudtuk meg az Index tudósításából.

Comments

Leave a Reply