BUDAPEST. Puskás Ferenc, minden idők legjobb és legismertebb magyar futballistája nem csak az erős és hihetetlenül pontos bal lábas lövéseiről volt ismert, hanem énekhangjáról is.


Puskás Ferenc, a futball-legenda pályafutása igazán regénybe illő történet. Mindenki „Öcsi bácsija” 1927-ben született Budapesten, és fantasztikus tehetsége már gyermekkorában nyilvánvalóvá vált. Tizenhat évesen mutatkozott be az NB 1-ben, tizennyolc évesen válogatott lett. Az ötvenes években már a világverő Aranycsapat kapitánya volt Puskás, akit mind a szakma, mind a közönség a világ egyik legtehetségesebb játékosának tartott.
Az 1956-os forradalom idején külföldön tartózkodott, ahonnan nem tért, majd nem térhetett haza. Nemzetközi karrierje innen datálódik. Először a Real Madrid játékosa, majd spanyol állampolgár (és pár alkalommal válogatott) lett. Sikert sikerre halmozott, egyedülállóan hosszú pályafutása után, harminckilenc éves korában vonult vissza. Minden idők legismertebb és legnépszerűbb magyar sportembere hosszan tartó betegsége után, 2006. november 17-én hunyt el.
A november 23-án megjelent emlékalbum igazi kuriózum, hiszen a lemezen Puskás Ferenc kedvenc nótái saját - a legnagyobb nótaénekeseket megszégyenítő - előadásában hallhatóak.
Az életvidám, örökké jókedvű Öcsi bácsi olyan „klasszikusakat” vezet elő, mint a „Nótáskedvű volt az apám”, az „Édesanyám kössön kendőt”, az „Egy asszonynak kilenc a leánya”, a „Sárga liliom”, a „A soproni magas” és a „A faluban”.
Ezen kívül csak az emlékalbum számára rögzített, exkluzív riportok is helyet kaptak a korongon. Az interjúkban olyan legendák nyilatkoznak Puskás Ferencről, mint Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Szepesi György és Puskás Ferencné, Bözsi néni.
További meglepetés a csak ezen az albumon szereplő Puskás emlékdal, mely a Republic énekese, Cipő előadásában hallható. A csodaszép, szívbemarkoló szövegű dal Pásztor László és Gém Zoltán szerzeménye, méltó emléket állítva az egyik legnagyobb magyar sportolónak.

 

Comments

Leave a Reply