BUDAPEST. Nem akartam ártani a feleségemnek. Ketten döntöttük el, hogy böjtölni fogunk, nem kényszerítettem semmire – mondta tárgyalásán az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy halálra éheztette családját egy tisztítókúra miatt.

Mint ismeretes, F. László óbudai otthonába május 18-án hatoltak be a rendorök, mivel a nagyszülok napok óta nem tudták elérni őket. A kiérkezo zsaruk elé megrázó látvány tárult, amikor az egyik ágyon megtalálták Andreát, a gyanúsított élettársát élettelenül. Az orvosszakértő szerint az éhezés miatt fellépő vetélés okozta sokkba halt bele. Kislányuk a szobájában feküdt, még annyi ereje sem maradt a koplalástól, hogy fejét megmozdítsa. Petra életét az utolsó pillanatban sikerült megmenteni.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a rendőrségi jelentések fényében úgy értékelte, hogy F. László veszélyes lehet környezetére, ezért nem bocsátható szabadon. A nyomozati szakban lévő ügy talán év végére kerülhet az ügyészségre, de addig még a nyomozók is ki akarják hallgatni a férfit.
– Ügyfelem közel 20 kilót hízott, és szellemileg is teljesen rendbe jött. A tárgyaláson is elmondta, hogy tudatában van a történteknek – nyilatkozta dr. Kamarás Péter, a gyanúsított védoőe, aki fellebbezett a bíróság döntése ellen, miszerint F. Lászlónak kényszergyógykezelésnek kell alávetnie magát.
A család a szörnyű emlékek miatt túladott a III. kerületi panellakáson. F. László azért kérte meg édesanyját, hogy értékesítse az ingatlant, mert állítása szerint soha többé nem tudna belépni arra a helyre, ahol meghalt a felesége. Ha kiengednék a fényevo családfot, édesanyja szentendrei házába térhetne haza.

Comments

Leave a Reply