MISKOLC. Nem dohányzik, a napot viszont egy kis pohárka tokaji aszúval kezdi a 100 éves Koppány Miklósné, aki szerint a hosszú élet titka a békés természet.

Magdolna néni soha nem dohányzott, és ma is rendkívül jó egészségnek örvend. Csak azt sajnálja - mondta el -, hogy a tiszalöki házánál lévő rózsáit már nem tudja megkapálni.

Koppány Miklósné a 60-as években parkőrként az Avasi Kilátónál dolgozott, a Miskolci Kertészeti Vállalat munkatársaként. Az a vállalat arról volt híres, hogy a debreceni virágkarneválra ők készítették mindig a legszebb kocsikat - mesélte az ünnepelt. Azt is elmondta, hogy 90 éves korában még átúszta a Tiszát, ám az orvos ettől a hobbitól már eltiltotta. Enni mindig nagyon szeretett, a torta volt a kedvence, akár egy egészet is elfogyasztott. Manapság reggelenként megiszik egy kis pohárka 5 puttonyos tokaji aszút, ebéd után pedig esetleg egy kis Merlot-t.

Magdolna néni a fiával él Miskolcon. Hogy mi a hosszú élet titka? "A békés természet" - feleli a századik születésnapon.

 

 

 

Comments

One Response to “Ötputtonyos aszút iszik a százéves asszony”

  1. Nyilvános Könyvtár on November 25th, 2007 6:51 am

    […] a végére egy bejegyzés az oszk.com című blogból: Ötputtonyos aszút iszik a százéves […]

Leave a Reply