BUDAÖRS. Alma, szilva vagy barack helyett narancsot termel kertjében a budaörsi Szupp Géza. A narancsfák évente több mázsányi déligyümölcsöt adnak a büszke kertész asztalára, akinek munkáját még maga Bálint gazda is megirigyelhetné.

A Tanú című filmben annak idején nem sikerült narancsot termeszteniük a szocialista munka hőseinek, csak egy citromot tudtak elővarázsolni, ez volt a Magyar Narancs. (Talán emlékeznek: "Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk") A budaörsi kertben azonban mára valóban beértek a narancsok. Szupp Géza csak amiatt bánatos, hogy már a rigók is rákaptak a különleges, téli déligyümölcsre. A magyar narancs szedéséhez egyébként meg kell várni a fagy beálltát, majd két-három hét utóérés után fogyasztható a gyümölcs. A budaörsi kertész birodalmában több ezer egzotikus növény található, Szupp Géza a világ száz országából - Dél-Afrikától a Fidzsi-szigetekig megfordult mindenfelé - gyûjtött össze szebbnél-szebb kaktuszokat, pálmákat, virágokat, fóliasátrainak csodái az állatkert pálmaházát idézik a budaörsi otthonba.

És hogy milyen a budaörsi magyar narancs? Narancssárga és édes.

Comments

2 Responses to “Megérett a magyar narancs”

  1. Daranyi Viola on March 8th, 2008 1:47 pm

    Jo estek kivanok, olvastam a cikket a magyar narancsrol, es szeretném megérdeklodni, hol lehet beszerezni a gyumolcsfat.Válaszát elore is koszonom.

  2. laszlo on March 13th, 2008 7:50 am

    Kedves Viola,

    Sajnos az OSZK.com nem rendelkezik Szupp úr cimével, ám ha megpróbálja felvenni a kapcsolatot a budaörsi önkormányzattal, talán ők segithetnek. Esetleg felkeresheti a Bors Online szerkesztőségét is, ez a lap irt először a budaörsi magyar narancsról.
    Üdvözlettel,

    admin

Leave a Reply